اهمیت شیر مادر برای نوزاد نارس
آیا مادری که نوزادش نارس است توان تولید شیر دارد؟
تولید شیر در مادر ارتباطی با نارس بودن و یا طبیعی بودن نوزاد ندارد؛در اواسط دوران بارداری مادران آماده تولید شیر هستند.
بعد از تولد نوزاد سطح هورمون پروژسترون بارداری در بدن مادر کاهش مییابد و به سینهها اجازه میدهد تا شیر اولیه را تولید کنند.
معمولا نوزاد بلافاصله بعد از تولد به سینه مادر میچسبد و شروع به خوردن شیر میکند اما این امر در نوزادان نارس متفاوت بوده و امکان دارد نوزاد نارس نتواند از همان ابتدا از شیر مادر تغذیه کند.
همچنین مادران میتوانند با دست و یا پمپ سینه ، سینهها و نوک سینهها را تحریک کنید که این کار میتواند کمک کند آن آغوز غنی از مواد مغذی را برای نوزاد خود جمعآوری کنید.
عدم توانایی نوزاد نارس از مکیدن سینه مادر
زمانی که نوزاد زود تر از هفته34بارداری متولد میشود،هنگام مکیدن دچار مشکل و اختلال تنفسی میشود.
تا وقتی که نوزاد شرایط مکیدن را نداشته باشد پرستاران بخش NICU به آرامی لولهای را از طریق بینی یا دهان به شکم او میگذارند تا به او غذا بدهد.
میزان شیری که باید به نوزاد نارس داده شود با میزان شیری که نوزاد طبیعی مصرف میکند برابری دارد با این حال پزشک مربوطه راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار میدهد.
این به این معنی است که با شیر دوش دستی باید 8تا12بار در روز شیر برای نوزاد پمپاژ کنید.
توصیه میشود با مشورت و راهنمایی از پزشک مقداری از شیر خود را با قطره چکان به دهان نوزاد تزریق کنید؛این کار باعث میشود هم نوزاد بتوانید شیر مادر را مزه کند و دهان خود را با اجزای محافظتی تقویتکننده سیستم ایمنی شیر مادر بپوشاند.